Categorieën
Agenda-geweest Blog

2 maart 2018 – Theatergroep Tomas speelt ‘Open Up, de laatste jongen met Downsyndroom’

Op vrijdag 2 maart organiseert Theatergroep Thomas de voorstelling OPEN UP in samenwerking met Theater de Generator. Een voorstelling over een jongen met het Downsyndroom waarin de Theatergroep Thomas wil pleiten voor een inclusieve samenleving, maar daar ook vraagtekens bij zet.

Open Up, de laatste jongen met Downsyndroom

In OPEN UP ontmoet je een van de laatste mensen geboren met het downsyndroom.* De imperfecte mens staat tegenover het maatschappelijke streven naar vooruitgang. Maar is vooruitgang altijd beter? Op twee manieren reflecteren drie actrices en een jonge acteur met het downsyndroom op wat onze maatschappij te verliezen heeft. Beschouwend en kwetsbaar aan de ene kant, zappend en grotesk aan de andere. Een kleurrijk feest, vol goud en glitter.

Waarschuwing! Na deze voorstelling zal je nooit meer dezelfde zijn.

* OPEN UP is een reactie op het toegankelijker maken van de NIP-test. De Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) zit sinds 2017 in het standaardpakket. Dankzij de NIPT kunnen zwangere vrouwen hun baby laten testen op chromosoomafwijkingen, zonder risico voor hun ongeboren kind. In IJsland zijn vijf jaar op rij alle zwangerschappen waarbij downsyndroom was vastgesteld afgebroken.

De show laat het publiek nadenken over het Downsyndroom, zonder te beschuldigen of te verwijten, een reactie op het toegankelijker maken van de NIP-test.
Na de voorstelling vindt een nagesprek plaats waarin mensen hun eerste reacties met elkaar en de groep kunnen delen.

Wanneer:
Vrijdag 2 maart 2018, 20:30 – 22:30

Kaarten:
11,68 – 15,35 euro
Koop je kaarten hier