Zomertransformaties

Zomerprogramma tijdens de verbouwing

De Generator maakt je deze zomer getuige van haar eigen transformatie tijdens de verbouwing van de theaterzaal. Met drie zwoele en relaxte avonden waarin er nix van je wordt verwacht behalve getuige zijn van de metamorfose. Processen, veranderingen en tussenfases zijn vaak de momenten waarbinnen het meeste gebeurt. Zonder deze momenten staat het resultaat voor nix. Met als eerste van de reeks een voordracht van Kafka´s Gedaanteverwisseling.

ZOMER_TRANSFORMATIES

13 juli, 20:30 uur
Kafka´s Metamorphosis in Papiamentu, Romanian and German – presented from the scaffold
Kaarten

Vanaf de steiger in Theater De Generator wordt er uit Kafka´s Gedaanteverwisseling voorgedragen door drie acteurs en wel in Papiamentu, Roemeens en Duits. Dit boek reflecteert op een tijdloos thema in onze samenleving, namelijk hoe wij gereduceerd worden tot minder dan dat wij zijn en hoe wij zelf verantwoordelijk worden gemaakt tot deze transformatie, in plaats van degenen die ons in deze positie plaatsen.

De voordracht wordt gedaan door Wigbertson Julian Isenia, Andro Čengić en Oriana Van der Sande-Semenciuc. Artistiek leider van de Generator, Ioana Tudor, zal het publiek in het Nederlands en Engels van uitleg voorzien.

12 augustus, 13:30 uur
Kom luisteren naar het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg – voor kinderen, alle leeftijden
Kaarten

In deze voorstelling, gebaseerd op het verhaal van Rupsje Nooitgenoeg, laten we kinderen beleven hoe een hongerige rups zich hapje voor hapje voorbereidt om uit te groeien tot een prachtige vlinder.

De voorstelling wordt gespeeld door Yorke Mulder-Bhangoo en Ioana Tudor. Zij nemen kinderen en ouders letterlijk mee door alles wat de rups eet. Tipje van de sluier: Alles is vegan! Geïnspireerd op het boek van Eric Carle.

26 augustus, 20:30 uur
Transforming Shadows with Jamie Catto – lecture via Skype
Kaarten

Via skype geeft de moderne goeroe Jamie Catto de lezing Transforming Shadows, waarin je leert je innerlijke demonen om te zetten naar constructieve gedachtes en acties.

Catto was een founding member van de band Faithless en inmiddels een grote naam op het gebied van life changing workshops. Veel mensen heeft hij bereikt met zijn visie, ook celebrities als Stephen Fry, Noam Chomsky en Tom Robbins.

Locatie:
Theater De Generator, Middelstegracht 36, Leiden