Categorieën
Agenda De Tor

21 & 22 sep ’24 – Rebel Kids! Workshop en Kinderdemonstratie

Tijdens de Kinderkunstroute kunnen kinderen in De Generator het hele weekend hun rebelse kant ontdekken! Beeldend kunstenaar en activist Sjors Knol knutselt op de zaterdag met de kinderen aan creatief activistisch materiaal en op zondag lopen we met alles in een strijdbare kinderdemonstratie naar het stadhuis!

Kinderkunstroute x De Tor Kindermiddag

Het hele weekend kun je in Theater De Generator tijdens de Kinderkunstroute werken aan je rebelse kant. Leeftijd van 4 tot 14 jaar, maar we zijn niet streng, kinderen van 80 zijn ook welkom.

Dag 1: Workshop

Beeldend kunstenaar en activist Sjors Knol werkt op zaterdag 21 september samen met de kinderen aan het maken van materiaal dat tijdens activistische demonstraties voor kinderen gebruikt kan worden. Daarbij daagt de kunstenaar de kinderen uit om na te denken waar zij voor willen strijden om de wereld een beter plek te maken. Dit is een inloopactiviteit. Deelname is gratis.

Dag 2: Demonstreren

Op zondag 22 september om 14 uur wordt al het materiaal de straat op genomen tijdens een strijdbare kinderdemonstratie naar het Leidse stadhuis, dat natuurlijk gaat eindigen met limo en lekkers!

Op het eindpunt van de demonstratie zijn ook Leidse politici uitgenodigd om de wensen van de kinderen in ontvangst te nemen. Deelname is gratis. 

“Kinderen zijn de toekomst, het is belangrijk om naar hen te luisteren en hen handvaten te geven om invloed uit te oefenen op hun toekomst”. 

 – Jonny Tudor, artistiek directeur van Theater De Generator – 

De Tor Kindermiddag
De Generator heeft een maandelijkse kindermiddag genaamd De Tor en dit jaar doet De Tor mee met de Kinderkunstroute. Bij De Tor nodigen we elke keer weer inspirerende, kritische en geëngageerde makers uit die voor én samen met kinderen een mooi, boos, dwars en prachtig theaterspektakel maken. De Tor is een plek waar kinderen serieus genomen worden, want zij zijn de toekomst. Als politiek theater stimuleren we kinderen graag om buiten de lijntjes te kleuren, om een eigen mening te vormen en laten we hen zien dat zij invloed hebben om de wereld een fijne plek te maken.

Tickets
Een kaartje kost 1,50 euro, maar als je wat geld over hebt en je wilt ons theater steunen kun je ook een Support De Generator Ticket kopen voor 5,50 euro. En als je om wat voor reden dan ook geen ticket kunt betalen, dan kies je voor het Bijstands(niveau) kaartje.

Info
11:00 – 17:00 op zaterdag (21e) &
14:00 – 16:00 op zondag (22e)
Language No Problem (4+)