Dictatorship of love

2 december (try out), 3 december (première) 
4 december, 8 december & 9 december

Sandra Kramerová en Theater De Generator slaan de handen ineen en presenteren Dictatorship of Love. Een voorstelling waarin Sandra de kijker deelgenoot maakt van haar onderzoek naar Oost-Europese propaganda in combinatie met persoonlijke verhalen van vrouwen uit de lokale gemeenschap.

“Laten we ons een wereld voorstellen waar er maar één ideaal is om te volgen, één waarde, één waarheid. Wat als deze waarheid liefde is? Zouden we willen leven onder een dictatuur van liefde?”

In Dictatorship of Love is het juist deze vraag die Sandra Kramerová centraal stelt. In haar zoektocht onderzoekt zij de politieke kracht van het vrouwelijke lichaam en haar verhouding tot de schoonheid en duisternis van de massachoreografieën.
In haar jeugd in Tsjechoslowakije zag Kramerová hoe deze massachoreografieën van lichamen als propagandamachine voor het communistische regime werden ingezet.

Kan beweging luider spreken dan woorden en wat gebeurt er als we gezamenlijk als één bewegen? Hoe kun je je als individueel lichaam verhouden tot een collectieve beweging?

Foto: Melanie Lemahieu

Gefascineerd door deze spanning van overgave aan een groter geheel en het behouden van individuele vrijheid, volgen we vier dansers en een groep vrijwillige dansers in hun zoektocht naar de kracht van het vrouwelijk lichaam in een menigte. Het laat vrouwelijke lichamen zien die in hun kracht staan en zich overgeven, verscheurd tussen de propaganda en het protest, vrijheid en onderdrukking, liefde en overleven.

A dance strive for empowerment

Sandra maakt de kijker deelgenoot van haar onderzoek naar Oost-Europese propaganda in combinatie met persoonlijke verhalen van vrouwen met verschillende culturele achtergronden. Collectieve belichamingen van macht worden getriggerd door slogans en roepen gedeelde ervaringen op van collectieve trots, kracht, schaamte en onrecht.

Dictatorship of love gaat 3 december in première in Theater De Generator daarop volgend zal de voorstelling te zien zijn in verschillende theaters in Nederland.

Info & Credits

Dansvoorstelling, English

Theater de Generator produktie
Concept & choreography: Sandra Kramerová Dansers: Inbal Abir, Candela Murillo, Mayke van Veldhuizen Workshop Assistent: Anastasia Kostner Muziek: Jon Lloyd Kostuumontwerp: Anouk van der Zee Lichtontwerp: Boaz van den Ban Productieleider: Alejandra Zabala Artistieke coaching: Pavel Zuštiak, Ioana Tudor, Igor Vrebac  PR: Erik Groenewold Vormgeving: Dominika Kramerova Video: Álvaro Congosto


MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:
Gemeente Leiden
Amsterdams Fonds voor de Kunsten
Fonds Podiumkunsten
Prins Bernhard Cultuurfonds

Speellijst Dictatorship of love

Klik op de locatie en koop direct je tickets voor Dictatorship of love!

DatumLocatiePlaatsTijd
2 dec 2022 – Try-outTheater De GeneratorLeiden19:30 uur
3 dec 2022 – premièreTheater De GeneratorLeiden19:30 uur
4 dec 2022Theater De GeneratorLeiden19:30 uur
8 dec 2022Theater De GeneratorLeiden19:30 uur
9 dec 2022Theater De GeneratorLeiden19:30 uur
19 Jan 2023Podium BloosBreda20:30 uur
21 jan 2023Theater KikkerUtrecht20:30 uur
22 jan 2023Theater KikkerUtrecht20:30 uur
26 jan 2023CC AmstelAmsterdam20:30 uur
16 feb 2023EvertshuisBodegraven20:00 uur

Sandra Kramerová wordt door het Fonds Podiumkunsten voor twee jaar ondersteund in het kader van de Nieuwe Makersregeling, met Theater en Productiehuis De Generator als partner. Lees meer over Sandra.

Bent u geïnteresseerd in de voorstelling neem dan contact op met info@theaterdegenerator.nl
Voor PR en marketing gerelateerde vragen kunt u contact opnemen met erik@theaterdegenerator.nl