Categorieën
agenda-geweest blog

21 & 22 September – The Uselessness of Art tijdens Kunstroute Leiden

Op 21 en 22 september staat de Generator in het teken van de zinloosheid van kunst. In het kader van Kunstroute Leiden. Moet kunst nut hebben om nuttig te zijn? Moet kunst een verkoopbaar product zijn? En wie bepaalt de waarde van kunst? Een ode aan de nutteloosheid van kunst binnen een kapitalistische samenleving.

The Uselessness Of Art

In het middelpunt van het programma staat de Generator co-productie van choreograaf Sandra Kramerova ‘About dance, fireflies and the end of the world as we know it’. Deze dans-lezing bevraagt ​​de rol van dans en kunst in onze moderne, westerse samenleving en viert dans als een “volkomen nutteloos fenomeen”.

Dance Company The Kitchen

Na de performance is er aansluitend een vurig debat over de zinloosheid en zinvolheid van kunst. Onder leiding van de fabulous Aynouk Tan (fashion antropoloog) op de zaterdag en de even fabulous Janice Deul (Leidse fashion activiste) op de zondag gaan o.a. kunstenaars/denkers Izaak Zwartjes, Lotus Rooijmakers (ROEM Leiden), PS Jong, Nadia Bekkers, Nadia Varsovia en Julian Isenia met elkaar én het publiek gesprek.

Daarnaast kun je de open repetities bijwonen van ‘Answers’, de nieuwste voorstelling van Dance Company The Kitchen. Een multidisciplinaire dansvoorstelling met als thema ‘het waarnemen van een realiteit’ en de constante zoektocht naar de antwoorden op de retorische vragen van het leven. ‘Answers’ is tevens een nieuwe Generator productie die in 2020 bij ons in première gaat.

Wanneer:
Aanvang voorstelling en debat op beide dagen is 15:30 uur.
De open repetities zijn beide dagen gratis toegankelijk om 12:00 uur en 14:00 uur.

Kaarten:
Tickets zijn 7,50 euro aan de deur of 8,58 euro in de voorverkoop.