Categorieën
Agenda

22 juni ’24 -Theatraal ontbijt voor de buurt

Met de voorstelling Krachtvoer van Yorke Mulder-Bhangoo

De Buurtfabriek komt met een gratis theatraal ontbijt voor de hele buurt! Meld je nu aan!

Heb je wel eens eikeltjes gegeten? of Snijmais? Kalk? Lijnzaad?! Een ontbijtje met.. biggenmuesli? De dieren die om ons heen leven smullen van al deze zaken, een culinaire wereld die ons onbekend is. Veevoer is de gastronomie suprême, het is namelijk de voedende bron waar ons eten vandaan komt!

Er leven meer dan 105 miljoen kippen, 12 miljoen varkens en 3,8 miljoen vleeskoeien in Nederland. Wat eten deze dieren en wat kunnen we daarvan leren? Eten wij niet indirect het eten dat zij eten? En wat doet dat eigenlijk met ons..? Worden wij misschien wel de kip als we hun kippenvoer opeten?

Theatermaker en acteur Yorke Mulder-Bhangoo neemt je mee in de culinaire voorstelling van het veevoer. Met de mooie ingrediënten die wij aan onze dieren geven bereidt hij de meest wonderbaarlijke gerechten voor, gerechten waarvan we niet eens wisten dat het mogelijk was om er menselijk zo van te kunnen genieten. Genieten van het eten maar ook van de verhalen rond om de gangen. Zo komen we er misschien achter dat het toch niet nodig is om de kip op te eten als we zelf de kip kunnen worden.