Categorieën
agenda-geweest

30 september – Amfeminine Voorspel

Jantien Fick/Werkplaats Walhalla – Meisjes en Messen
19:30 | Theater

In aanloop naar hèt feministisch theater festival Amfeminine op 4 maart volgend jaar, presenteren wij onder de noemer “Amfeminine Voorspel” sporadisch voorstellingen vanuit een feministisch perspectief.

De slechterik kennen we allemaal, maar over slechterinnen horen we minder. Het wordt met de paplepel ingegoten dat we bang moeten zijn voor mannen, maar niemand is bang voor vrouwen. Zijn vrouwen tot minder gewelddadige acties in staat of willen we niet zien hoe agressief zij ook kunnen zijn? In een duister komische carrousel zoekt Jantien Fick naar hoe we spreken over vrouwelijk gevaar en wat dit betekent voor onze beeldvorming en benadering van vrouwen. Met Meisjes en Messen toont Jantien haar kijk op geweld en haar geweldsfantasieën. Welke rol speelt haar lichaam daarbij en hoe kijken wij daarnaar?

Meisjes en Messen is een interdisciplinaire solovoorstelling over vrouwelijk daderschap. In een dialoog tussen muziek, lichaam en tekst belichaamt Jantien de samenkomst van actualiteit, geschiedenis en persoonlijke verhalen. Een speelse, zwart-komische performance over de afschuwwekkende maar ook fascinerende agressieve daden van vrouwen uit heden en verleden.

Credits
Meisjes en Messen is een coproductie met Likeminds.
Concept & spel: Jantien Fick
Regie: Silke van Kamp
Dramaturgie: Babette Kalker
Tekstbijdrage: Iona Daniel
Coaching: Liet Lenshoek
Decorontwerp: Django Walon
Muziek: Timon Persoon
Foto: Bas de Brouwer