Categorieën
Blog

Een nieuw jaar..

En dus ook weer een heleboel nieuwe kansen en mooie voorstellingen in Theater De Generator.
We hebben heel veel zin in het voortzetten van dit seizoen in 2022, we hebben nieuwe plannen en zijn druk aan het boeken voor de aankomende maanden.

Majka die met haar rug naar het publiek zit en kijkt naar een afbeelding van haar zelf
Majka
Foto: Melanie Lemahieu

Wij hebben de afgelopen maanden als team vooral aan de prachtige productie MAJKA gewerkt die wij samen met Sandra Kramerová op de planken hebben kunnen brengen.
Het is altijd erg fijn als het harde werk wordt beloond met goede recensies. Zo schreef De Volkskrant:

“In de even intieme als inventieve solovoorstelling Majka tovert […] Sandra Kramerová al die roemruchte (en soms nog steeds geldende) socialistische genderrollen knap tevoorschijn.” ★★★★☆

We hebben 2021 met veel plezier kunnen afsluiten en we zijn jullie als bezoekers, de vele inspirerende makers en iedereen die zijn weg vindt naar ons mooie theater heel erg dankbaar.
Het zijn zeker niet de makkelijkste tijden voor ons allemaal. Wij hebben afgelopen jaar als theater net zoals alle andere collegas binnen de culturele sector een woelig jaar gehad waarin er veel werd geannuleerd, verplaatst en afgezegd. Maar het is ook een jaar geweest met constant creatieve oplossingen zoeken: voorstellingen in de buitenlucht, een geweldig FAT festival op 1,5 meter, op de pandemie reflecterende videoperformances, een online talkshow én een online festival en na de zoveelste verplaatsing de succesvolle tour van Nina Bobo! Én in de vrije tijd actievoeren voor een dak boven ieders hoofd.

Een persoon tijdens de woonprotesten in Rotterdam met een Generator tas.

Laten wij van 2022 een waanzinnig, creatief en vooral strijdbaar jaar maken en we hopen jullie allemaal weer te ontvangen op de korte termijn.
Hou onze socials en website in de gaten want ons programma voor de aankomende maanden zal binnenkort online komen.

Hele fijne dagen en tot volgend jaar!

Warme groet,

De Generator