Categorieën
Agenda-geweest

January 20 – Waarom Mannen Slaan

Waarom Mannen Slaan’
Zaal 3 Den Haag, van 20.30 tot 22.00uur

De voorstelling ‘Waarom mannen slaan’ toont de complexiteit van het mens-zijn. De mens die zich telkens verhoudt tot de rol die hem is gegeven, door zichzelf en de ander.

‘Waarom mannen slaan’ is een voorstelling over onomkeerbaarheid, beschadigd DNA en terugkerende patronen. In de voorstelling wordt de nadruk op het verhaal van de man gelegd, om dichter bij zijn realiteit van een geweldsituatie te komen. Wat gebeurt er tijdens de roes van een gevecht? Is het mogelijk je dit te herinneren? Hoe is die ervaring om te zetten in woorden? Hoe komt het dat het grotendeels mannen zijn die geweld gebruiken? Wat is de positie van de man in onze samenleving en welke rol speelt deze positie in een geweldsituatie?

Theatermaakster Jurrien van Rheenen maakte de voorstelling ‘Waarom mannen slaan’ op basis van diepte-interviews met mannen en vrouwen die te maken hebben gehad met geweld. De voorstelling kwam tot stand in samenwerking met de Leidse maatschappelijke instellingen De Waag, Exodus, Rosa Manus en Nieuw Pancrat. Samen met schrijfster Tirza Gevers schreef zij vanuit de interviews het script.

Wanneer: 20 januari 2020, van 20.30 tot 22.00uur
Waar: Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A, Den Haag
Kijk voor meer informatie op de website van Zaal 3