Categorieën
Blog

Nieuw Seizoen!

De vakanties zijn weer voorbij en de meeste van ons zijn weer terug in Leiden of omstreken. Het nieuwe seizoen kan wat ons betreft volledig losbarsten! En wait for it: óp onze nieuwe tribune! Die afgelopen weken is gebouwd door onze klushelden! Kom langs en ervaar het zelf 🙂

4 vrouwen die dansen
Under the Skin | Foto: Ira Yugay

We starten dit najaar het nieuwe theaterseizoen met een gedurfde en geëngageerde programmering. Met voorstellingen die zowel het hart beroeren als de vinger op de zere plek leggen.

Zo start op 10 september de maandelijkse storytelling avond weer, Tell Me More, deze keer met een wandeling door Leiden. Ook doet De Generator mee aan de Kunstroute Leiden met op de coronatijd geïnspireerde dansvoorstelling Under The Skin en de performance Mirr-Or-Age over de intensiteit van het schoonheidsideaal. Voor de kids komt de Generator vanaf dit seizoen met het maandelijkse kindermiddag De Tor die op zondagmiddag 19 september voor het eerste plaatsvind. Maar denk ook aan voorstellingen als Al Mijn Vaders met Mira Feticu en Hans Dagelet of aan Wheels 360, een 3D-ervaring in een rolstoel in het kader van Internationale dag van mensen met een beperking of de opera over Adele Hugo van Cinzia Nistico.

Het productiehuis staat dit seizoen ook niet stil en werkt aan de dansvoorstelling Majka van Sandra Kramerová en de tour van de eigen productie Nina Bobo.

Al mijn vaders | Foto: Henriette Guest

We hopen dat het aankomende seizoen een seizoen wordt waarin we weer samen kunnen lachen, huilen, schreeuwen, fluisteren in een ruimte, dicht bij elkaar en vooral met elkaar. De nood is hoog en de noodzaak van geëngageerde en strijdbare kunst is hoger dan ooit. 
We hopen jullie allemaal weer snel te zien in ons prachtige theater. 

De Generator
Theater van de Noodzaak!