Categorieën
Agenda-geweest Blog

Eerste On Probation avond op 29 mei

#1: Quinsy Gario & Ioana Tudor

Tijdens de On Probation avonden krijg je een voorproefje van het toekomstige theater. Met voorstellingen, met soep en sfeer, met een presentatie van het toekomstige theater en de voortgang ervan. Tegelijkertijd zijn de avonden een benefiet voor het toekomstige theater, dat zo onafhankelijk mogelijk wil zijn van ontastbare instituten.

Quinsy Gario
Quinsy Gario

Eerste Generator productie
Theatermaker en performance kunstenaar – en tevens initiatiefnemer van Theater en Productiehuis De Generator – Ioana Tudor maakte begin van dit jaar de performance About how my emotions were stolen by the machine. While I was just sitting there, reading about my father. Ze repeteerde deze hedendaagse monoloog in de Generator – zaal van de Vrijplaats en speelde het o.a. in twee musea in Los Angeles. Binnen dit stuk legt zij de link tussen privacy in communistisch Roemenië en privacy in de hedendaagse Westerse samenleving. Ze doet dit o.a. aan de hand van familiedocumenten die betrekking hebben op de arrestatie van haar vader en zijn activistische strijd aldaar. De performance is tegelijkertijd een manifest over hoe we gebrek aan privacy steeds meer accepteren en daarmee afstand doen van vrijheid in het algemeen. Tijdens de performance worden Tudors emoties live geanalyseerd en getoond door emotieherkenningssoftware.

Quinsy Gario met nieuwe voorstelling
Kunstenaar, dichter en theatermaker Quinsy Gario werd een Nederlandse bekendheid door zijn inzet tegen de racistische karikatuur Zwarte Piet. Samen met die bekendheid gingen racisme, grove beledigingen en doodsbedreigingen gepaard. Eind 2014 besloot hij aangifte te doen tegen een selectie van 770 mensen. Hij maakte er de performance Hoe doe je aangifte tegen 770 mensen over, die vorig jaar de Amsterdam Fringe Silver Award 2015 won. Vanavond komt hij met een nieuwe performance.

aanvang:
19.30 stipt

entree:
10 euro (normaal tarief) of
20 euro (benefiet tarief, voor als je meer wilt geven uit solidariteit)

adres:
Vrijplaats Leiden
Middelstegracht 36

website:
www.vrijplaatsleiden.nl