Categorieën
Agenda-geweest

Onze Makers in Quarantaine Vrijdag 29 april

Onze makers in Quarantaine – Elke vrijdag om 20.00uur
Bij ‘Onze Makers in Quarantaine’maak je kennis met één van onze theatermakers. Middels livestream op ons Youtube kanaal vertellen makers waar ze zich bevinden op dit moment in hun kunstenaarschap. Ook laten ze werk zien wat ze nu aan het maken zijn of de afgelopen maanden hebben gemaakt.

Op 29 mei zijn Fazle Shairmahomed en onze artistiek leider Ioana Tudor aan de beurt.

Dit keer is het een bijzondere sessie. Namelijk een gesprek tussen performer en theatermaker Fazle Shairmahomed en Ioana Tudor. Zij praten over hun werk, hun idealen en over de quarantaine.
Fazle is een performance kunstenaar en danser, afgestudeerd culturele antropologie en Midden-Oosten studies/Arabisch. Hij maakt voornamelijk dekoloniserende rituelen, waarmee hij tegelijkertijd de relatie met het publiek en de zintuiglijke waarneming transformeert. De manier waarop zijn lichaam is gepolitiseerd als een Nederlands Surinaams-Hindoestaanse moslim queer man creëert een noodzaak die zijn artistieke keuzes vorm geeft. Vanuit deze alledaagse realiteit houdt hij zich bezig met thema’s als dood, wedergeboorte, voorouders, beloning, koloniale gechiedenis en healing. Dit bijzondere gesprek wil je niet missen!

*Je kunt onze makers steunen door geld over te maken naar de bankrekening van Theater de Generator via NL13TRIO0391217488. Vergeet niet de naam van de theatermaker te noemen*