Categorieën
Agenda-geweest

JUNI – Keti Koti maand

In Nederland vindt op 1 juli elk jaar Keti Koti plaats. In de aanloop naar deze jaarlijkse herdenking van de slavernij en het vieren van het afschaffen ervan, programmeert Theater De Generator in juni voorstellingen van theatermakers uit de black and brown community. Met Fazle Shairmahomed, Cherella Gessel, Christian Guerematchi, Michael Wanga en Sophia Blyden.

Begin juni doen we dat op twee verschillende gesloten communities in Leiden. Op 16 juni helemaal LIVE in ons theater. Na een half jaar afstand, stoffen we de boel af en we´re pulling you closer weer op de Middelstegracht. Lees hieronder meer over het programma op woensdag 16 juni!

Woensdagmiddag 16 juni de dansvoorstelling Hissy-Fit (Proximity Research) van Christian Guerematchi / Michael Wanga, een optreden van spoken word artiest Sophia Blyden én met een debat omtrent Keti Koti.

Hissy-Fit (Proximity Research) is een zoektocht naar de gemoedstoestand die een emotionele uitbarsting als gevolg heeft. Dit gaat gepaard met het gevoel van machteloosheid van mensen van kleur tegenover rassenkaders van de dominante cultuur. Christian Guerematchi onderzoekt met musicus en breaker Michael Wanga het fenomeen geweld dat sinds de tragedie in het middelpunt van kunst en cultuur staat. Ook de dag van vandaag is dit motief sterk aanwezig met alle gevolgen van dien.