Categorieën
(not your) Stepping Stone Agenda

28 sep ’24 – A Pole Tragedy – Sofie Kramer

In de eerste avond van (not your) Stepping Stone – Nieuwe Makers Avond, verkent Sofie Kramer in de solovoorstelling A Pole Tragedy het raakvlak tussen geweld en erotiek, geïnspireerd door de Griekse tragedie Iphigenia in Aulis, met behulp van een interactieve danspaal.

(not your) Stepping Stone – Nieuwe Makers Avond

A Pole Tragedy – Sofie Kramer
In de nieuwe serie (not your) Stepping Stone programmeert Theater De Generator voorstellingen van ‘nieuwe theatermakers’. Tijdens deze eerste editie speelt Sofie Kramer de solovoorstelling A Pole Tragedy.

In de voorstelling verkent Sofie Kramer het grijze gebied tussen geweld en erotiek, in een tijd waarin seksualiteit onder een vergrootglas ligt. Gefascineerd door Euripides’ beroemde tragedie Iphigenia in Aulis, over het offer van een meisjeslichaam in een mannenstrijd, stelt zij zichzelf de vraag: op wat voor manieren offeren vrouwen anno nu hun lichamen op? Zij maakt van Iphigenia haar heroïsche alter-ego in een zweterig duet tussen haar lichaam en een metershoge paal. Samen met geluidskunstenaar Mári Mákó bouwde ze haar eigen interactieve danspaal, die zij bespeelt met haar lijf als een muziekinstrument. Het harde, onbeweeglijke stuk staal komt tot leven in deze duistere vrouwenfantasie.

“I’m pretty when I cry. I’m ugly when I cum. I’m free when I die. Dit is een Griekse tragedie.” 

(not your) Stepping Stone
Hoe lang blijf je een ‘nieuwe maker’ in de theatersector en wie bepaalt dat je nieuw bent of dat je überhaupt ’theaterwaardig’ bent. En als je nieuw af bent, is het de bedoeling dat je die ladder omhoog klimt naar een ‘beter’ podium of productiehuis? Wie laat je dan achter? Wát laat je dan achter? Wat voor rol spelen je idealen hierin? In de nieuwe serie (not your) Stepping Stone(ny)ss in het kort – programmeert De Generator zo’n ‘nieuwe maker’ en gaat achteraf in gesprek met maker en publiek over termen als ‘springplank’ en het belang van theater maken uit noodzaak en niet voor celebrity goals.

Tickets
Een kaartje kost 7,50 euro, maar als je wat geld over hebt en je wilt ons theater steunen kun je ook een Support De Generator Ticket kopen voor 11,99 euro. En als je om wat voor reden dan ook geen ticket kunt betalen, dan kies je voor het gratis Bijstands(niveau) kaartje.

Info
19:30 – 21:30 uur
Nederlands gesproken

Credits A Pole Tragedy
Concept, tekst en performance Sofie Kramer | Instrumentontwikkeling en geluidsontwerp Mári Mákó |Dramaturgie Doke Pauwels | Audiotechnisch advies en audio operator paal Anne-Jan Reijn | Lichtontwerp en video Hendrik Walther | Kostuumontwerp Esther Sloots | Artistieke coaching Keren Levi | Techniek Leon Vergouw | Met dank aan Bloos.

Zelf (ny)ss doen?

Ben je geïnteresseerd in nieuwe makers en hun struggles? Ben jij een nieuwe maker die graag in de Generator wil optreden? Lees meer over de serie (not your) Stepping Stone, en hoe je je kunt aanmelden.