Categorieën
Agenda-geweest

24 en 25 juni – Theaterfestival Ankrá

De hele dag door in Theater De Generator én Scheltema Leiden: dans, poëzie, tentoonstelling, verdiepende workshops, dj´s en natuurlijk theater zoals je dat niet vaak ziet in Leiden!

Theaterfestival Ankrá is het jaarlijkse Leidse Afro-Caribische theaterfestival van De Generator, dat dit jaar haar tweede editie heeft op 24 en 25 juni.

Ankrá is Papiaments voor verankerd. In het kader van de 150 jaar viering van de afschaffing van de slavernij, breekt het festival de weg open naar kennis over en heling van het gedeelde slavernijverleden en koloniale geschiedenis. Ankrá biedt aangrijpend theater, performance, muziek, dans en actieve spirituele helende praktijken die met het thema verband houden, georganiseerd vanuit een deel van de Leidse Afro-Caribische gemeenschap.

Verwacht dit jaar een veelzijdig programma samengesteld met fysieke voorstellingen en activiteiten! Zo starten we het festival met een krachtige Tula Opstelling van Kamla de Haas, en een dansvoorstelling van Cubaanse danser/choreograaf Pedro Ricardo Henry over emotionele bevrijding en een reis naar onze wortels. Kom in beweging en leer meer over traditionele Afro-Caribische ritmes, dansstijlen en religieuze praktijken uit de Afro Cubaanse tradities. Door de Leidse Afro-Caribische gemeenschap voor een ieder!
Dit wil je niet missen! Check het programma en reserver jouw plek.